Nba 2K15 teszt

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  Zenmaster
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

Nagy várakozással vettem kezem ügyébe a forgalmazó által rendelkezésemre bocsátott legújabb NBA 2K15 játékot, amely ebben az évben a nextgen konzolok motorját is megkapta. Sajnos e-miatt nekem is be kellett ruháznom, mert kicsit tuningolni kellett a gépet, de a beruházás a látványvilág miatt mindenképpen megérte.
A hosszadalmas installálási idő az évek alatt nem sokat változott, most annyival durvultunk, hogy közel 50 Gigabájtnyi anyagot rak fel a telepítéskor a merevlemezre a játék. A fájlszerkezet is teljesen megváltozott. 1a, 1b tömörített óriásfájlok vannak, ami miatt a korábbi könnyen modolható IFF és CDF fájlok eltűntek. Ezért valószínű, hogy szükség lesz egy FIFA regeneratorhoz hasonló szerkesztő programra. Egyelőre még a fő patch gyártók nem találtak erre megoldást.

A menürendszer teljesen átalakult, nem mondom, hogy elsőre minden tekintetben szimpatikus volt, de mivel elég logikus a felépítése, ezért gyorsan meg lehet szokni. Akinek esetleg rezeg a léc a gép teljesítménye miatt, annak érdemes a menüben kísérletezni a grafikai beállításokkal. Sajnos a korábbi változatban elérhető automatikus beállítás lehetőségét kivették a játékból. Érdemes ezzel bajlódni, mert ha nem elég erős a géped, akkor rendesen szaggatni fog a játék.
Új funkcióként kaptuk egy NBA 2KTV menüpontot, ahol egy elég csinos hölgy felkonferálásával tájékoztatnak bennünket a játék aktuális dolgairól. Természetesen ez a menüpont csak online kapcsolattal érhető el.
Mivel már elég régóta játszom kosaras játékokkal általában az az első rutin tevékenységem, hogy megnézem mit változott a tavalyi évhez képest az irányítás. A játékosok mozgatása önmagában szinte ugyanaz mint korábban, de a nextgen motornak köszönhetően dobások kivitelezése, mozgások elég sokat változtak. Elég sokszor fújnak lépéshibát például, ami a korábbi PC-s kiadásban szinte kivitelezhetetlen volt. A figurák előhívása a kontrollerrel kicsit megváltozott, de ezt könnyen meg lehet szokni. Összességében a tavalyi irányítást kapjuk, de az AI olyan sokat változott, hogy nagyon fel kell kötni a gatyánkat már egy sima elzárás kivitelezése vagy kivédése esetén is, magasabb szint esetén még fokozottabban igaz ez az állítás.

A játékmódok lehetőségeit tekintve a tavalyi current gen változathoz képest óriási változások történtek. Alapvetően az online lehetőségek miatt a hagyományos mycareer és association módok teljesen megváltoztak. Népszerűség szempontjából szerint a Mycareer mód tarol, ezért lássuk, hogy ott milyen változások vannak a tavalyi PC-s változathoz képest. Az első és legfontosabb, hogy a játékosunk pályafutásának van egy kerettörténete. Van egy menedzserünk aki egyengeti a pályafutásunkat, nincsen Rookie Showcase New Yorkban, hanem szabadon szerződtetett játékosként kétszer 10 napos szerződés után kell kiharcolnunk a teljes hátralévő szezonra a csapatban a pozíciónkat. Az, hogy melyik csapatba kerülünk nem attól függ, hogy melyik csapat a kedvenced, hanem, hogy pozíciód alapján melyik csapatnak van rád szüksége. Center poszton például 4-ből 4 alkalommal a Sacramento választ elsőnek. Természetesen más csapatot is választhatsz, de minél jobban eltérsz azoktól a csapatoktól, akik leginkább szóba jöhetnek, akkor annál nehezebb lesz szerződést kapnod, mert magasabbak az elvárások.

Az igazán komoly pluszt a Mypark funkció jelenti, hiszen itt bárkivel játszhatsz a MyCareer karaktereddel. Természetesen itt is pontokat gyűjthetsz, építheted a reputációdat. A számítógép elleni meccsek után igazi felüdülést jelent ez a mód. Több helyszín közül választhatsz, attól függően, hogy Detroit, New York vagy LA jellegű helyen szeretnél játszani. Itt több pálya közül választhatsz és a Streetball szabályai szerint küzdhetsz meg 3-3 elleni küzdelemben. Az online történetedet is jegyzi a gép, hány győzelmed és vereséged van.

A MyCareer mód nextgen változata nagyon jól sikerült, természetesen online kapcsolattal, mert az offline mód is élvezetes, de korántsem jelent akkora élményt mint az, hogy más online játékosok ellen küzdj.
Az egyéni játékosok felépítése után természetesen a klasszikus menedzser mód az ami a legnagyobb népszerűségnek örvend a játékosok körében. Ez a tavalyi kiadáshoz képest jóval összetettebb lett. Minden csapat tulajdonosának más elvárásai vannak, valakinek az újjáépítés, valakinek a bajnokesélyesség a fontos, valahol spórolósabban, valahol pedig nagyobb büdzséből gazdálkodva kell összehozni a lehető legjobb csapatot. A tulajdonossal, a játékosokkal folyamatos párbeszédet kell folytatni a csapat menedzselése során. Kosárlabda játékban ez minden idők legjobban sikerült menedzser módja. A korábbi változatok pozitív tulajdonságait megtartva elképesztő játékélménnyel kombinálva igazán komoly szórakozási alternatívát jelent a hosszú téli estéken.

A közösség mérete miatt online játékra elsősorban az egyéni karrier módban van lehetőségünk a Myparkban, de minél többen játszanak PC-n a menedzser módban annál nagyobb online közösség alakulhat ki ebben a módban is.

Összességében elképesztően nagyot dobott a virtuális kosárlabdán a PC-s fronton a 2K Sports. Egyetlen hátulütője a játéknak a nextgen motor miatti viszonylag magas hardverigény, de némi beruházás után higgyétek el megéri a játékélmény miatt. A tavalyi játékhoz képest óriási változásnak lehetünk szemtanúi. Mint régi FIFA-s mindenképpen ajánlanám az EA Sports figyelmébe, hogy milyen sportjátékot kell csinálni. Nem véletlen, hogy Durant, Kobe, LeBron és a játékosok legnagyobb része ezzel a játékkal nyomja.


  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  Hozzászólások  

tpendanttiffany

2015-04-29 10:51:33 [#1]

értékelés: 97/100

Adatlap

NBA 2K15

Sport >>

megjelenés:

2014. október 07.

fejlesztő:

Visual Concepts

kiadó:

2K Sports

Web Fórum
Galéria
Kapcsolódó galéria:
Nba 2K15 első képek
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés97
97
97
85
97

Közösségi média

@nbahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Friss hírek