Nba 2K12 teszt

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  Zenmaster
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

Hosszú idő után sikerült végre időt szakítanom rá, hogy értékeljem a kedvenc kosárlabdás játékomat. A teszt megírásához 2 db PC-s NBA 2K12 volt a segítségemre, ebből úgy éreztem, hogy mindenképpen egyet ki kell hogy osszak közöttetek. Mindkét játékot a CNGHungary bocsátotta rendelkezésemre.
Na de vissza is térek a tesztre. Ebben az évben a kosárlabdás hype csökkentett dózisban érkezik, mivel a játékosok és a tulajdonosok civakodása miatt nem nagyon számíthatunk semmilyen NBA-s mérkőzésre. Ennek ellenére a teszt írásának pillanatában tudott eladási számok tükrében, azt kell hogy mondjam nem fog csődbe menni a 2K Sports.

Az NBA 2K12 nagy erőssége a már megszokott alapdolgok mellett a Legenda mód, ami a tavalyi Jordan Challenge továbbfejlesztett változata volt. Mivel én már a Sky Channel időszakában is erősen barátkoztam az NBA-vel így nagyon szeretem azt a korszakot, amiben elmondhatjuk, hogy a legtöbb legendát berakták. Összesen 15 legenda kapott végül is helyett a játékban, Jordan, Magic, Bird, Ewing, Malone mind azok a játékosok, akik a 80-as évek végén a 90-es évek elejének meghatározó alakjai voltak. Gondolom, hogy sokan emlékeztek arra a szívet melengető érzésre, amit ezek a játékosok közös produkciója jelentett az 1992-es Olimpián. Természetesen olyan klasszikusok sem maradhattak ki a módból, mint Russell, vagy az embléma Jerry West, de ne felejtsük Ervinget vagy Wilt  Chamberlaint sem. Elmondhatjuk, hogy a 2K Sports-os fiúk beleadtak apait-anyait, hiszen korhű TV közvetítést stadionokat és gameplay-t kapunk tőlük. Külön pozitívumként értékelem, hogy a 15 legenda csapata mellé, 15 nagyon jó ellenfél is társul. Különösen nagy kedvencem a 91-es Charlotte Hornets Larry Johnson-al, de a Wilkins féle Atlanta, vagy a Drexler nevével fémjelzett Portland is óriási csapatok voltak. Szóval, ha másért nem ezért már bőven megéri a pénztárcába nyúlni, hiszen tényleg csőstül kapjuk a vintage életérzést. Nekem már önmagában csak ez a mód rengeteg örömet szerzett és persze kihívást jelentett, mivel én 12 perces negyedekkel és legmagasabb fokozatban játszottam le. Alap slider beállításokkal szinte vért kell izzadni ahhoz, hogy bármelyik meccset ilyen módon megcsináld. A Magic féle meccsbe hatszor kellett belekezdenem,mire teljesíteni tudtam. Mindenképpen ajánlom, hogy a slidereken legalább a CPU három pontost vegyétek le. Elméletileg a hivatalos patch ezt javítani fogja. Persze nem lehet elfelejtkezni a hibákról sem. Egy több mint 20 éve Lakers drukker számára, egyből feltűnt, hogy az 1998-as Lakersben Fisher lett az irányító és nem Van Excel, de például a 87-es Lakersben is 44-esben van Frank Brickowski, ami ugye West visszavonultatott száma. Hiányoltam azt is, hogy az edzők nem az eredetiek, hanem generáltak, nincsen Jerry Sloan, Phil Jackson, Chuck Daily, akik igencsak szerves részét  képezték ezeknek a legendás csapatoknak. Azonban azt kell, hogy mondjam, hogy ezek tényleg apró hibák és az NBA 2K12 eszméletlen nagyot alkotott ebben a módban.Sokak szeretik a My Player módot, ami ebben az évben némi ráncfelvarráson esett át. Mi is ez tulajdonképpen? Kezdjük azzal, hogy a korábbi alacsony ratingről kell építkezni rendszer megmaradt, de annyival bővült, hogy most egy kicsivel könnyebb dolgunk van, ha alapdolgokat akarunk fejleszteni, illetve a fizetésünket is rá tudjuk költeni a képességeink fejlesztésére, ha átváltjuk őket ilyen célból felhasználható pontokra.
Első nekifutásra egy újonc meccset kell játszanunk a Madison Square Gardenben, ha itt jó teljesítményt nyújtunk, akkor esélyesebbek leszünk arra, hogy a drafton jó pozícióban keljünk el. Persze a ratingünk elég alacsony hozzá, hogy szinte biztosra vehesd nem itt fogod megdobni életed legjobb teljesítményét. A mérkőzéssel kapcsolatos kihívások alapvetően nem változtak, de bejött egy extra kihívási rendszer, amit a játék random dobál ki neked persze plusz pontokért az adott meccsszituációnak megfelelően. Olyasmik lehetnek itt, mint ne adj el labdát a második félidőben, vagy az ellenfeled ne szerezzen támadó lepattanót. Külön tetszik nekem, hogy most már beállíthatod, hogy saját kedvet szerint rohangálsz össze-vissza vagy tartod a csapat figuráit. Első esetben, ha sok elzárást adsz, akkor sokat javíthatsz a Team Grade aktuális értékeden.
Visszatérve a draftal kapcsolatos dolgokra, idén tényleg nagyon jól sikerült a My Player mód ezzel kapcsolatos része, Stern és Silver a hangját adta, de beraktak egy interjús részt is a potenciális csapatokkal a draftot megelőzően.A meccsek utáni interjúk sem annyira egysíkúak, mint 2K11-ben és most már a pozitív, arrogáns válaszok helyett konkrétabb dolgokat tudunk mondani. Az endorsement rész is sokkal valóságosabb dolgokat produkál, hiszen a népszerűségünk növekedésével párhuzamosan plakátra, újságba és videóba is bekerülhetünk. Persze a „keményvonalas’ Bobcats tulaj, az Abe Polint játékosként kritizáló Michael Air Jordan sem veszít bennünket a szem elől, ha cipőreklámozásról van szó.

Az Association mód sem változott gyökeresen a tavalyi évhez képest, kicsit változtattak a grafikai megoldásokon, de alapvetően a szerkezet megmaradt.

A játékmenet viszont nagyon sokat fejlődött, tényleg ettől az évtől kezdődően sokat számít a figurák alkalmazása. A CPU védekezése sokkal nehezebbé tette a támadójátékot, a tavaly crossoverrel könnyen lecselezhető védő most már a múlté. A postup játék irányításán változtattak ezt a kicsit nehezebb volt megszokni, de néhány mérkőzés után már nem volt vele gond és különösen az Olajuwon féle beijesztés nagyon látványosra sikeredett.

Összességében elmondhatom, hogy a játék óriásira sikerült, minden kosárlabda szeretőnek ajánlom, de egy hibája van és az pedig az igazi NBA hiánya.  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

Adatlap

Nba 2K12

Sport >>

megjelenés:

2011. október 04.

fejlesztő:

Visual Concepts

kiadó:

2K Sports

Web Fórum Teszt
Galéria
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés95
95
95
93
95

Közösségi média

@nbahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Friss hírek