NBA 2K11 teszt

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  Zenmaster
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

A játék hazai forgalmazója a Cng.hu Kft. jóvoltából tesztírás céljából kaptam egy PC-s NBA 2K11 játékot, utólag is köszönet érte. Körülbelül 50 meccs és jó néhány óra játék után vettem a bátorságot, hogy első játéktesztem megírásába belefogjak. Minden más dologgal eddig foglalkoztam a játék kapcsán, de ezen a téren még adósotok maradtam.


Bele is vágnék a közepébe…

A játék installációja nem okoz különösebb problémát, a rendszerinformációk alapján gyengébb gépeken is fut a játék, de persze a teljes játékélményhez ajánlott egy erősebb konfiguráció. Érdemes az első indítás után az automatikus grafikai beállítás funkciót választani, ami a géped által bírt FPS alapján beállítja az optimális futási teljesítményt. A billentyűzetes irányítást nem próbáltam, de sportjátékok esetében ajánlott a dual gamepad, mert nélküle esély sincsen bizonyos figurák megvalósítására.

A játék első indításakor egyébként mindjárt bele is csaphatunk a Jordan Challenge által nyújtott érzésbe a 91-es nagydöntő jóvoltából és kapunk is némi képet a játék hangulatából, ami egyszerűen fantasztikus.A főmenü kezelőfelülete pár alkalom után könnyen megszokható, de a tökéletes működéshez, már mint a korábbiakban is írtam nem árt a gamepad, mert bizonyos funkciók csak az egérrel nehezen irányíthatóak.A kezdőképernyő az NBA Today, ahol gyors meccsben a Lakers-Celtics alapértelmezett párharcon kívül az aznapi aktuális meccsek is lejátszhatóak, abban az esetben, ha online kapcsolatot regisztrálsz a 2K felé. A regisztrációt javaslom, mert így a játékoskeretek is automatikusan frissülnek. A menükben hallható zenék a szokásost hozzák. Érdekesség, hogy most Snoop is írt egy külön számot a játék tiszteletére.
Első nekifutásra mindenkinek tanácsolom, hogy a Game Mode menüpontból válassza a Practice módot, ami a gyakorlás és itt is az egyéni módot, mert itt könnyen elsajátíthatóak azok az alapdolgok, amelyek az élvezetes játékélményhez szükségesek.

Mielőtt nekiesnénk a szezonnak valamelyik csapattal érdemes néhány gyors meccset játszani és itt rá is térnék a meccseken belüli dolgok bemutatására. A bevezető képernyők és az audio kissé a TNT műsorára hasonlítanak. A játékos bemutatásnál mindig a kezdő ötöt kapjuk, ahol a legjobb játékosunk kiemelten szerepel, néhányszor a stadionban lévő nézőszámot is megtudhatjuk. A sztárok mérkőzés előtti rituáléi persze belekerültek a felvezetésbe, de a 30-dik meccs után már egy kissé sablonossá válnak.

A feldobással együtt kezdődik számunkra az igazi akció. Illusztrációképpen egy Clippers-Grizzlies és egy 91-es Bulls – 86-os Celtics meccs képeit raktam be a galériába. A játékosok mozgása szinte teljesen élethű, főleg a sztároké, ami a tempódobásoktól egészen a bűntetőig kiterjed. A kommentár és a meccsek szinkronban vannak, legalábbis én nem tapasztaltam ebben az esetben csúszást. Az egyetlen kellemetlen dolog, hogy a visszajátszások esetében, főleg a Slam Cam-nél néha hiányzik a játékosok feje, de ezt állítólag a Pc patch javítani fogja. A kosárlabda élmény szinte tökéletes, szóval ezzel kapcsolatban semmilyen problémát nem láttam, egyedül talán a hosszú indítások voltak időnként irreálisak.
A sima meccsek mellett sok egyéb játékmódot is kipróbálhatunk. Újdonság a hagyományos bajnokságok és My Player mód mellett a Black Top games ahol egy-egy elleni zsákolóversenyt, 3 pontos dobópárbajt, 21-es meccset és Pick Up meccset is játszhatunk. Engem ez a rész annyira nem kötött le, mert leginkább a Jordan Challenge-et, mint új elemet próbáltam ki, ahol MJ 10 legemlékezetesebb meccsét kell teljesíteni. Mindenkinek javaslom, hogy csinálja végig, mert jó néhány óra kihívással kell szembe néznie. Számomra, akinek az NBA szerelmének a kezdete pont egy nyolcvanas évek végi Pistons-Bulls Keleti-döntőre vezethető vissza ez óriási flash-t jelentett. A Challenge teljesítése után lehetőségünk van MJ-t, mint ma frissen draftolt játékost is betenni a My Player módba. Őszintén szólva, számomra ez nem rendelkezett túl nagy vonzerővel így inkább úgy döntöttem, néhányszori nekifutás után, hogy csinálok inkább egy saját karaktert a My Player módban. A Jordan-es dologgal kapcsolatban csak annyi volt a fenntartásom, hogy nekem az lenne a nagyobb kihívás, ha a tényleges klasszikus karriert vihetném végig. Persze ízlések és pofonok…

Visszatérve a My Player módba nekem ez a játékrész jött be igazán. A játékos kreálása során szinte minden dolgot módosíthatunk és megadhatunk. Az elején egy kicsit frusztráló, hogy egy elég gyenge összképességű valakit irányíthatunk, amit elég nehezen lehet felfejleszteni, de persze ennek ellenére a játékban nem lehetetlen dolog szép dolgokat művelni már egy kezdetleges karakterrel is. Egyetlen egy dolog volt számomra idegesítő, de ezt a hivatalos patch állítólag javítani fogja, az pedig az, hogy az edzőket két meccsenként cseréli a gép. Az pedig elég furán néz ki, hogy ha egy Lakers elleni párharc esetén Erick Spoelstra ül a kispadon.

A játékról szinte egyébként a kisebb hibákon kívül csak jó benyomásaim vannak, szóval minden NBA-t szerető vagy megszeretni akaró embernek csak ajánlani tudom.  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  Hozzászólások  

tpendanttiffany

2015-11-08 05:45:14 [#1]

értékelés: 93/100

Adatlap

Nba 2K11

Sport >>

megjelenés:

2010. október 15.

kiadó:

2K Sports

Web Fórum Teszt
Galéria
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Értékelés

Játékélmény
Igazi NBA érzés
Kisebb bosszantó hibák
95
94
94
90
90

Közösségi média

@nbahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Friss hírek