Nba 2K12 Fejlesztői blog: Prezentáció

Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
A 2K Sports prezentációs csapatának két munkatársa Jonathan Corl és Dion Peete írt a fejlesztői blogban arról, hogy milyen változások lesznek a körítéssel kapcsolatban. 
Folyamatos naprakészség

Amennyiben a szakszervezet és a tulajdonosok meg tudnak egyezni, akkor az idei NBA 2k12-ben nem csak a játékoskeretek frissülnek rendszeresen, hanem maguk a játékosok is. Szóval ha valamelyik szakállat növeszt, vagy másképp fésüli a frizuráját, azt mindig látni fogjuk a játékban is, tehát ennyivel bővül az NBA Today funkciója.

A további fejlesztésekről Jonathan Corl számolt be, aki a TNT kosárlabda közvetítéses részlegétől érkezett. Szóval igazi broadcast élményt fogunk kapni.

A Legnagyobb játékosok(TV-s történelemóra)

A készítők igyekeztek a korabeli hangulatot visszaadni, különösen a korai meccsek esetében. Érzékelni fogjuk, hogy mekkora fejlődésen ment keresztül a TV közvetítés különösen az 50-es és a 70-es évek között.



A 60-as években a TV volt az egyetlenegy lehetőség, ahol az amerikaiak nézhették a sportot, még a kábel TV-k is 20 év múlva indultak el. A kamerák hatalmasak és ormótlanok voltak és a pálya környékén viszonylag kevés volt belőlük. A legtöbbször a közvetítés fekete-fehér volt, így óriási ugrás volt már maga a színes kép is. A hatalmas kamerákkal az operatőrök nehezen tudtak ráközelíteni a játékosokra. Így a 2K12 esetében is ugyanezt fogjuk tapasztalni a Russel meccsnél kevesebb kameranézet és ráközelítés lesz és természetesen minden fekete és fehér. A 60-as években sem volt sokkal több lehetőség, de lassan szépen elterjedt a színes adás is.



A számítógépes korszak még sehol nem volt, a kis William Henry Gates még színes ceruzákkal játszott és a statisztikák is a kamera trükközése folytán kerültek ki. Így mi sem fogunk látni semmilyen statisztikát sem, de a shot chart is hiányozni fog.



A fiatalabb NBA fanatikusok számára a Legendákról feliratok jelennek meg, nem csak statisztikák, hanem történetek is, olyanokat is megtudhatunk például, hogy Wilt 100 pontos meccsén hány pont volt a büntetővonalról, de az is kiderül például, hogy Jordannek volt olyan meccse, ahol 24/21 dobott a büntetővonalról. Arról is kapunk információt, hogy Russel csapattársai közül hány lett Hall of Fame. Szóval ezek a meccsek is nagyon élvezetesek lesznek, annak ellenére, hogy jóval Air Jordan előtt voltak.



Szóval ez a része a Legenda módnak visszavisz bennünket a kosárlabda hőskorába.


Az alapjáték változásai

A statisztikákat és a kijelzőket három fő szempont szerint kezelték. Az első a statisztikák típusa, változatossága és mélysége. A második, hogy többet tudjatok meg arról a csapatról vagy játékosról. A harmadik pedig, hogy az aktuális meccsről is fontos dolgokat lássunk.

A statisztikák nem a legfontosabb részei a kosárlabdának, de egyre komolyabban kezeljük őket. A 2K12 esetében a legfontosabb változás az összehasonlítás lesz. Az egy dolog lesz, hogy 42 lepattanót szerzel egy csapattal, de hogyan viszonyul ez a csapat szezon átlagához vagy a többi csapat átlagához. Az is változás lesz, hogy az aktuális meccshez kapcsolódó statisztikák mélyebben jelzik a dolgokat. Például ha valaki sokat dob, akkor össze lesz hasonlítva a csapat többi tagjának a teljesítményével.

Kamerák

A fejlesztők a lehető legteljesebb mértékben igyekeztek közelíteni a TV közvetítések hangulatához, igazából még többet is tudtak nyújtani, mert őket nem kötötte a költségvetés, hogy hány kamerát helyezhetnek ki. Arra is hangsúlyt helyeztek, hogy bizonyos helyzetekben ne mindig ugyanaz a kamera mozgás legyen, ne tudjuk már előre, hogy merre megy a kamera. Igyekeztek a lehető legváltozatosabb nagyítási és nézet kombinációkat alkalmazni, azért hogy mindig más élményt kapjunk, ha megnyomjuk a start gombot.

Stadion közvetítés

A stadionban történt változásokról Dion Peete számolt be. Az első és legfontosabb változás, hogy bár hiába választjuk ki a TV nézetet a kamera sohasem lesz pontosan ugyanabban a pozícióban, mert egy TV közvetítés esetében sem mindig ugyanonnan rögzítenek. Tehát gyakorlatilag 30 TV közvetítéses nézetet kapunk.


Atlantában teljesen más lesz játszani Phoenix-ben.






Aucklandben is teljesen más lesz játszani, mint Minnesotában.





A TV közvetítéses kamera állás lesz az alapértelmezett, de a mostani kiadásba raktak be két új lehetőséget is, ami a hardcore gamerek kérése volt. Mike Wang vezető játékmenetért felelős producer már a fejlesztés korai fázisában jelezte, hogy szeretne egy közelebbi TV-szerű kamera nézetet, ahol jobban lehet látni, hogy a játékosok mit csinálnak, mivel Mike beceneve Beluba, ezért a két új kameranézetet Beluba 1 és 2 nézetnek nevezték el.

Beluba Kamera 1:




Beluba Kamera 2:




Forró Zónák

Korábban az NBA Live szériában találkozhatunk ezzel a funkcióval, ami megmutatja, hogy játékosunk honnan tud jól dobni a pályán. A piros szín a jó hely, a szürke szín az átlagos, a kék pedig a kevésbé preferált pozíció. Ez egy kis segítség arra vonatkozóan, hogy honnan próbáljunk meg kosarat szerezni.




Felvezetők:

A fejlesztők minden évben új lehetőségeket keresnek arra, hogy ráhangoljanak bennünket a következő meccsre. Idén egy videót nézhetünk majd végig, amelynek a zenéje az albumból szereplői pedig a választott csapatokból kerülnek ki.

Végezetül pedig nézzétek meg a 2K12 irányítás videóját:


























  Kapcsolódó galériák    
  Kapcsolódó hírek    
  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

  Hozzászólások1  

mo90

2011-10-03 12:17:16 [1]

Auckland Új-Zélandon van ha jól tudom... A Warriors pedig Oakland-ben De amúgy zsír, már alig várom hogy kijöjjön!

Adatlap

Nba 2K12

Sport >>

megjelenés:

2011. október 04.

fejlesztő:

Visual Concepts

kiadó:

2K Sports

Web Fórum Teszt
Galéria
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok

Közösségi média

@nbahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

A hónap legnépszerűbb hírei