NBA 2K11 taktikai megújulás

Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
Rob Jones a NBA 2K11 játékmenetért felelős igazgatója írt egy bejegyzést a fejlesztői blogban a megújult taktikai rendszerről.
A tavalyi évben inkább a fejlesztésnél arra fókuszáltak, hogy a játékosok egyéni beállításait fejlesszék és kevesebb hangsúlyt fektettek a taktikai felállásokra, így inkább olyanok voltak fontosak, minthogy Lebron hová szereti kapni a labdát és honnan dob jól.

Tavaly körülbelül 80 taktikai variáció került be a játékba a 30 NBA csapathoz és egyáltalán nem volt csapat és edző specifikus. Idén azonban egy teljesen új taktikai rendszert raktak be a játékba. Most Rob szerint minden csapathoz és kulcsjátékoshoz külön a kosárlabdapályán is használt taktikai formáció került.

A csapatok taktikája egyáltalán nem lesz egyforma, minden csapatnak külön alap taktikája lesz, legalább 30 figurával, amelyet a csapat és az edző játékfilozófiája határoz meg. A jobb csapatok egyedi taktikákat is használhatnak majd, de lesz külön a egyéni figura is. De az edzők és a csapatok jellegzetessége miatt az is előfordulhat, hogy ugyanazt a figurát teljesen másképpen fogja játszani két csapat, máshonnan indítják például.

Körülbelül 1000 figura került be a játékba, amelyet a mostani és a klasszikus NBA csapatok is használnak.

Egyéni figurák: Az is nagyon élvezetes lesz, ahogy a kezdők és a cserék által használt figurák között különbség lesz. Bizonyos játékosoknál, mint például Manu Ginobili 4 új figura is bekerül a taktikai repertoárba. Természetesen a rosszabb csapatoknál ez csak egy kettő lesz. A legjobb rész a taktikában az lesz, ahogy minden egyes csapat próbálja a vezéregyéniségek képességeit a taktikájában a legjobban kihasználni. Például Lebron irányít, Rip Hamilton dupla elzárást kap vagy Deron Williams isolationt kap a post up játéknál. Lamar Odom irányítja majd a támadást a Lakersnél, ha pályán lesz.

Pozícióhoz kötött figurák hívása:  Mike Wang és Rob Jones javaslatára egy teljesen új rendszert vezetnek be a 2K11-ben, mert itt minden egyes játékosra külön figurát hívhatunk majd le. Ez úgy fog működni, hogy a LB megnyomása után kiválaszthatjuk a játékost, amelyikre hívjuk a figurát(a feje felett lesz egy ikon). A play opciók is ott lesznek felette, amint ezt kiválasztjuk mehet is a figura. Ez Rob szerint nem fogja zavarni a játékmenetet.

Figurák neve: A játékban a figurák nem hivatalos elnevezései szerepelnek majd, hanem olyanok, amit a hétköznapibb játékosok is könnyen megértenek. Például az „51 Roll” figura egy olyan lesz, amiben a center és az irányító csinál egy Pick n’ Roll-t.

A taktikai rendszer is jó néhány fejlesztésen ment át:

  • A játékosok életszerűen mozognak majd a hárompontos vonal körül a játéknak megfelelő sebességgel.

  • A játékosok nem mindig ugyanúgy jönnek ki a figurákból. A szituációnak megfelelően változik majd, hogy egy elzárásból melyik oldalon szabadulnak.

  • A játékot előbb is el tudjuk kezdeni, mint ahogy mindenki felállt a figurára. Ez például a Phoenix esetében tipikus, mert Steve Nash sokszor nem várja meg a többieket.

  • Az AI is sokkal gyorsabban fogja használni a különböző figurákat.

  • Erősebb védekezési AI-t raktak a játékba. Szóval ha mi választunk egy figurát a támadásban, akkor a CPU csapat is igyekszik a lehető legjobban reagálni rá.

  • Az alacsonyabb játék fokozatokban nem lesz annyira fontos a jó figura választása, de minél erősebbre állítjuk, annál jobban kell erre is figyelnünk.

Erről a taktikai fejlesztésről későbbiekben egy videót is kapunk majd.  GalériaNba 2K11  
  « vissza a főoldalra  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj oldalunkon!

Adatlap

Nba 2K11

Sport >>

megjelenés:

2010. október 15.

kiadó:

2K Sports

Web Fórum Teszt
Galéria
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

Legfrissebb hírek

Legfrissebb letöltések

Mai top játékok

Közösségi média

@nbahungary követése

Kövess minket Twitteren is!

A hónap legnépszerűbb hírei